Daguitstappen (rondvaart)

 

 

Leuven : zeer mooie landelijk tocht langs het oude kanaal Leuven- Dijle met 5 versassingen door historische sluizen.  Begeleide wandeling of vrij verblijf te Leuven.  Boot / bus combinatie.

 

Mechelen :  varen via het Scheldeland naar de Dijle langs het zennegat naar het centrum van Mechelen, begeleide wandeling naar historisch centrum. Of vrij verblijf.

 

Hasselt : varen langs het Albertkanaal naar het centrum van Hasselt met vrij verblijf.  Boot/bus combinatie.  In december bezoek Winterland.

 

Maastricht : varen langs het mooiste stuk van het Albertkanaal.  Voorbij Riemst, Kanne en het fort van Eben Emael naar de sluis van Klein Ternaaien.  We zakken +/- 15 m naar het niveau van de Maas.  Aankomst in het historische centrum van Maastricht 3 tot 4 uur vrij verblijf.

Ontbijtbuffet + diner aan boord inbegrepen.

December : kerstmarkt te Maastricht.

 

Valkenburg : +/- 10.00 uur bezoek aan de kerstgrot in het centrum van Valkenburg (bus).  13.00 uur :  vervoer naar centrum van Maastricht,  kerstmarkt.  16.00 uur afvaart te Maastricht aan de Maasboulevard.  Boottocht op de Maas via de sluis van Klein Ternaaien naar het Albertkanaal met diner aan boord. Aankomst te Genk.

Vertrek bus vanuit Temse, Boom, Mechelen, Antwerpen, Massenhove vanaf 7.00 uur.  terugkeer +/- 21.00 uur.

Vertrek te Genk, kanaalweg 9.00 uur – 20.00 uur.

Prijs : busvervoer, inkom kerstgrot Valkenburg, boottocht met diner.

 

Schellebelle :  varen langs het mooiste stuk van de Schelde naar Schellebelle met vrij verblijf en korte halte te Sint Amands.  Prachtige panorama’s,  charmante dorpen, slikken en schorren.  Een tocht om rustig te genieten van de natuur van het Scheldeland.

 

Sint Amands : geboortedorp van Emile Verhaeren.  We passeren de verschillende veerdiensten en het traject van Stille waters.  Vrij verblijf in het dorp.

Palingfestival en Vis en Folklore wandeling van Sint Amands naar Mariekerke een bezoek waard.

 

Bergen op Zoom : Indrukwekkende tocht.  We varen door de haven van Antwerpen (2de grootste haven na Europa) naar het  Schelde – Rijnkanaal, versassen in de Kreekraksluis en varen naar Bergen op Zoom.

13.00 uur : aankomst  aan de vestingstad Bergen op Zoom.  15 min. begeleide wandeling tot de historische binnenstad met veel smalle straatjes, oude pleintjes, vele monumenten en een rijk verleden.  Vrij verblijf. Het centrum is autovrij en zeker de moeite waard om te bezoeken.  Terugvaart naar Antwerpen.

 

Lillo : varen langs de alsmaar breder wordende Schelde langs de rede van Antwerpen naar de wereldhaven.  Indrukwekkende containerschepen en bedrijvigheden, Waaslandhaven, het Deurganckdok naar het kleine dorp Lillo. De gids geeft u uitleg over alle bezienswaardigheden, verleden en toekomst van de haven. Vrij verblijf te Lillo.

 

Antwerpen, eilandje : afmeren aan de Scheldekaai ter hoogte van het eilandje.  De gids maakt met u de wandeling via de wandelpromenade (roltrappen) naar het 10de verdiep van het MAS.  Uitleg over het eilandje en het panoramische zicht over de stad. De wandeling gaat verder naar het Red Star Line museum, inkomhal.  Uitleg over de geschiedenis van deze grote rederij, de landverhuizers en de emigratie door de eeuwen heen.

 

Antwerpen, koopzondag : laat uw wagen thuis en geniet van een scheldetocht voor uw shopping naar de Meir of een vrij verblijf in de historische binnenstad.

3 tot 4 uur verblijf.

Geen file en geen parkeerproblemen.

 

Rupelmonde : Mercatorstede aan de Schelde.  Op de Linker Scheldeoever aan de monding van de Rupel.  De getijdenmolen en graventoren liggen op wandelafstand van de aanlegsteiger. Vrij verblijf.

 

Voor alle bezoeken wordt u documentatie ter beschikking gesteld.   Er is een nautische gids aan boord die u uitleg geeft over de getijden,  de overstromingsgebieden en de bezienswaardigheden.  Sommige wandelingen of bezoeken worden volledig begeleid.  Het staat u vrij om hieraan deel  te nemen.   Er wordt steeds rekening gehouden met ook minder mobiele passagiers.

Sommige tochten kan u combineren met uw fiets.  Stukje varen en de terugweg met uw fiets of omgekeerd.  Fietsen mogen gratis aan boord.

 

Bekijk onze daguitstappen